KEZDŐOLDAL > HÍREK > ADA 20 éve a növényes akvarisztika élén

ADA 20 éve a növényes akvarisztika élén

2012-07-25

Április 12-én ünnepelte 20 éves évfordulóját az ADA. Takashi Amano az ADA alapítója és ügyvezetője ugyan 30 éve 26 évesen indította magánvállalkozását, de a mai céges formát 20 éve alapította 1992-ben. Az ADA alapítás óta rengeteg innovatív és stílusos termékkel jelent meg, ami professzionális növényes akváriumok készítésében nyújt segítséget. A márka azonban mára teljesen megreformálta a növényes akvarisztikát, ami most újra fénykorát éli.

ADA - 20 éve a növényes akvarisztika élén

- Első rész 1970 - 1994 (PDF File: 475KB)
- Második rész 1995 - 2003 (PDF File: 433KB)
- Harmadik rész 2004 - 2012 (PDF File: 580KB)

 

Az ADA 20 éve

> 3 magyar a legjobb 200 akvárium között az idei IAPLC versenyen!

3 magyar a legjobb 200 akvárium között az idei IAPLC versenyen!

2012-07-25

Hónap elején hírdették ki az idei IAPLC verseny legjobb 200 akváriumát. Köztük 3 magyar akvárium is szerepel, ami óriási eredmény. Mindhármat a Green Aqua munkatársai készítették. Így az előző év sikereit folytatva idén is sikerült olyan layoutokat készíteni, ami nemzetközi szinten is megállja a helyét.

A legjobb akváriumok itt találhatóak:

ADA IAPLC 2012 top 200

Az idei évben az új szabályrendszer alapján több lépcsőben kerülnek ki a legjobbak. A jelenlegi szakaszban a versenyen indult akvaristák, a kiválasztott boltok és magazinok szavazhatnak július végéig ki szerepeljen a legjobb 100-ban.

Ebből a 100-as csoportból a díjátadó gálán részt vevők és a zsűri kiválasztja a legjobb 7 akváriumot, amiből aztán a nyertest akváriumra lehet egy új körben szavazni.

Izgalmas lesz az idei döntő, amit remélhetőleg ismét előben láthatunk majd az ADA USTREAM oldalán.

Az IAPLC hivatalos oldala

 

 

 

> ADA galéria akvárium átalakítások 43. hét

ADA galéria akvárium átalakítások 43. hét

2012-07-24

Az ADA View-n a legfrissebb információkat találhatod meg az ADA NA galériából, ADA termékekről, az ADA körüli történésekből. Nem csak rögzített videó formában láthatóak ezek az események, időnként élőben is láthatunk akvárium berendezéseket Takashi Amano-tól és az ADA szakembereitől a USTREAM szolgáltatáson keresztül. Az ADA view videóin kívűl Twitteren és Facebookon is érdemes követni a hírfolyamot, hogy az újdonságokról értesüljetek.

A mostani epizódban egy köztes átalakítást végeznek az egyik akváriumon, amit a múlt évi NA szemináriumon indítottak 2011 szeptemberében.

ADA view 256

 

Az előző akvárium átalakításról:
ADA view_vol.250: http://youtu.be/znw6iAIhyJ4

> Hogyan üzemeljük be az ADA Super Jet szűrőt

Hogyan üzemeljük be az ADA Super Jet szűrőt

2012-07-17

ADA View

Az ADA View-n a legfrissebb információkat találhatod meg az ADA NA galériából, ADA termékekről, az ADA körüli történésekből. Nem csak rögzített videó formában láthatóak ezek az események, időnként élőben is láthatunk akvárium berendezéseket Takashi Amano-tól és az ADA szakembereitől a USTREAM szolgáltatáson keresztül. Az ADA view videóin kívűl Twitteren és Facebookon is érdemes követni a hírfolyamot, hogy az újdonságokról értesüljetek.

A mostani ADA View epizódban a Super Jet ES-600-as szűrőt mutatják be illetve ennek a szűrőnek a beüzemelését. Hogyan készítsük elő a szűrőanyagot, hogyan csatlakoztassuk az üveg csöveket és hogyan indítsuk el a szűrőt. Érdemes megnézni a videót mielőtt beüzemeljük a Super Jet ES-600-as szűrőt. A videó akkor is segíthet, ha még csak tervezzük a szűrő beszerzését.

 

A következő epizódban a Super Jet ES-600-as szűrő karbantartását mutatjuk be.

> Aqua Journal vol. 200 jubileumi szám

Aqua Journal vol. 200 jubileumi szám

2012-05-08

Aqua Journal vol. 200Jubileumi kiadás.

"Mindent amit a Natural Aquascape-ről tudni kell - Nature Aquarium óriási méretben Tokyo Sky Tree Town"

Aqua Journal 200. jubileumi kiadása a legnagyobb Nature Aquarium-ról számol be. Az ADA óriásakváriumokat készített a Sumida Aquarium létesítménybe, ami egyike a legújjabb túrista látványosságnak Tokyo központi részén. A Sumida Aquarium május 22-én nyitja meg kapuit a látogatók előtt. Az újságban betekintést kaphatunk ebbe a különleges építésbe és képet kaphatunk róla, hogyan vált valóra a pontos tervezést megelőző előkészítés.

Takashi Amano szerint is a két akvárium, amit telepítettek egyike élete mesterművének. Az akváriumok méretei: W414xD164xH170(cm) és W710xD110xH120(cm). Az akváriumok berendezését gondos tervezés előzte meg, ami a hatalmas méretek miatt elkerülhetetlen volt.

Az aktuális számban megtalálható:

  • Az akvárium layout szimulációja
  • Az óriás iwagumi layout panoráma nézetének kialakítása
  • Az óriás hordalékfás akvárium előkészítése
  • Történetek az akváriumok karbantartásáról

Az emlékezetes 200. szám egy 68 oldalas speciális kiadás!

*Az Aqua Journal nyomtatott kiadása csak japán nyelven elérhető

Rendelje meg saját példányát a következő linken.

> Új AQUASKY LED lámpa az ADA kínálatában

Új AQUASKY LED lámpa az ADA kínálatában

2012-04-27

ADA AQUASKY LED lámpa

ADA AQUASKY LEDAz ADA AQUASKY egy LED lámpa kifejezetten akváriumi növényekhez és nano akváriumokhoz fejlesztve. A LED lámpatest elégséges fényt kínál akváriumi növények megfelelő fejlődéséhez, de sokkal kevesebb energiát fogyaszt, mint a hagyományos lámpatestek. Elegáns vékony megjelenésével, a megfelelő fény vetítése miatt és az átlátszó lámpatartó állvány segítségével tökéletesen használható nyitott növényes akváriumokhoz. 

A lámpatest mérete: W280mm x D68mm x H9mm
Az állvány mérete: W300mm x D100mm x H95mm (30cm széles akváriumokhoz) / W360mm x D100 x H95mm (36cm széles akváriumokhoz)

A termék az ADA Cube Garden / Cube Glass 30cm széles akváriumaihoz és a 36cm széles akváriumokhoz használható.

Termék specifikáció
Input voltage: AC100 – 240V 50/60Hz
Power consumption: 17W
Current consumption: 0.4A
Color temperature: 7,000K – 8,000K
LED: 0.4W/each x 30

Megjelenés: 2012 Június első hete. A termékre előrendelést felveszünk.

Várhatóan 50.000Ft-os áron kerül forgalomba.

*A fotó csak bemutató jellegű. A világítótest oldalán egy elektromos kábel található.

> Megjelent az Aqua Journal Digital Edition márciusi száma

Megjelent az Aqua Journal Digital Edition márciusi száma

2012-03-01

Aqua Journal Digital 2012 MárciusAz aktuálus szám az előkészületekről szól. Hogyan tervezzünk látványos layoutokat. Részletesen bemutatjuk a layout tervezés folyamatát, az akváriumi növények előkészületeivel.

Az akváriumi növények, amik műanyag tárolókban érkeznek, vagy rácsra kötözve, nem használhatóak közvetlenül az akváriumban. Ebben a számban megismerheted, hogyan készítsd elő a különböző típusú növényeket például a futó és az előtéri növényeket. Megismerheted az ADA új Wabi-kusa típusú növényeit és ezek fejlődési és karbantartási szakaszait.

Az aktuális szám a kezdőknek is sok segítséget szolgálhat egy hatásos layout készítéséhez, de a profik is segítséget kaphatnak képességeik tovább fejlesztéséhez.

Az Aqua Journal Digital angol nyelvű, előfizetése a neten keresztül egyszerű.

Egy szám előfizetése: 5 USD

Az előfizetés a következő címen érhető el:

http://www.aquajournal-digital.net/

> Megjelent az Aqua Journal Digital Edition februári száma

Megjelent az Aqua Journal Digital Edition februári száma

2012-02-01

Aqua Journal DigitalAz aktuális szám az ADA termékeiről szól, a koncepcióról és a termékfejlesztések mögötti titkokról. Beszámol az új layout termékekről és anyagokról, többek között az új Unzan kőről is. Az új szám kellő inspirációt ad egy új akvárium indításához. Ezen kívűl a special reportban Takashi Amano norvégiai utazásáról számol be.

Az Aqua Journal Digital angol nyelvű, éves előfizetése a neten keresztül egyszerű.

Az éves előfizetés költsége: 36 USD Egy szám előfizetése: 5 USD

Az előfizetés a következő címen érhető el:

http://www.aquajournal-digital.net/

> ADA view #106 - Átalakítások az NA Galériában 18. hét

ADA view #106 - Átalakítások az NA Galériában 18. hét

2012-01-31

ADA View

Az ADA View az ADA hivatalos videó csatornája, ahol termék bejelentéseket és rögzített videókat láthatunk akvárium berendezésekről és az NA Galériában történő átalakításokról. Ha azonnal szeretne értesülni az ADA publikációkról, akkor érdemes feliratkozni az ADA Youtube csatornára, elő műsorok esetén a USTREAM csatornára, illetve az ADA Twitter és Facebook oldalaira Az aktuális átalakítások a 2011. szeptemberi NA szemináriumi akváriumok 18 hetében történtek.


> Beszélgetés az új IAPLC pontozásról

Beszélgetés az új IAPLC pontozásról

2012-01-20

Ez pedig az uj IAPLC rendszerrol egy poszt

1 oldal a 2 oldalból  1 2 > 


rss
Page Top

ADA VIEW

AQUA JOURNAL MAGAZIN

GLOBAL GATEWAY